Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Do roku 2010 jsem netušil, že se tato přesně vědecká metoda používá v policejní

í a následně soudní praxi. Pak jsem jsem se o tom přesvědčil. Byl jsem postižen vloupáním do vlastněného objektu. Lupič byl po určité době době dopaden a usvědčen čmuchacím psem.Je mi ovšem záhadou jak, protože zasahujicí policisté si neodnesli ani sebemenší střípek z postiženého objektu, aby mohl jejich pes porovnat pachy a určit pachatele. Asi mají pejsky obdařené zvlášními schopnostmi. Jinak bych doporučoval zavedení do praxe dalších metod / sice trochu zapomenutých / ale přesto neotřelých např. Lombroso - O typech zločinných. To znamená kdo vypadá / vizáž / jako lupič bude lupič. Kdo jako vrah a tp. Tato metoda by se sice nemohla použít jako přímý důkaz ale do dnes oblíbeného řetězce nepřímých důkazů by pěkně zapadla.

2 0
možnosti
Foto

J65a51n 78A31n86d85r68l95e

22. 1. 2019 23:27

pachovou stopu sbira krimitechnik na miste cinu bez toho aby musel cokoli, co tam je, fyzicky odnest a dokonce v tu chvili nemusi byt pritomen ani pes...

0 0
možnosti
Foto

Pan soudce se asi rozhoduje jako ten pes. Někdy tak a někdy onak. Příšerné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1884x
ing. Ondřej Höppner je novinář, vydavatel, grafik, mediální expert, autor koláží, spisovatel, šéfredaktor několika celostátních deníků a týdeníků... Specializuje se na britská a americká bulvární média. Nyní se věnuje vydávání a tvorbě hyperregionálních novin.

Založil nebo řídil tato periodika: Malostranské noviny, Staroměstské noviny, Novoměstské noviny, StaroBrněnské noviny, týdeník Spy, nedělník Aha, deník Šíp,deník SuperSpy, Nedělní Blesk, Večerník Praha a další. Spolupracoval s BBC v Londýně, žil také v Kanadě. Je autorem české verze fenoménu "módní policie" (Spy). Napsal desítky reportáží z různých koutů světa (Kuba, Peru, Hong Kong, Indonésie...)

Je autorem čtyř knih, poslední dvě jsou na téma nespravedlivě odsouzeného Petra Kramného a negativního vlivu médií na nezávislost policie a soudů.

Seznam rubrik